zondag 21 april 2013

" Excursie Bierbrouwerij Hertog Jan. "

Afgelopen donderdag ben ik met school naar de bierbrouwerij van Hertog Jan in Arcen geweest. Dit omdat onze periode op school gaat over het maken van verschillende producten zoals, kaas, yoghurt, karnemelk en bier.


Na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan in het plaatsje Arcen dat in Limburg ligt dichtbij Venlo, waar we eerst Limburgse vlaai kregen een een kopje koffie of thee. Vanuit daar gingen we met een pondje naar de brouwerij van Hertog Jan. 

We werden in 3 groepen verdeeld voordat we de rondleiding kregen. Eerst werd er verteld over de geschiedenis van het bier en wanneer de brouwerij van Hertog Jan ontstaan is. Daarna kregen we informatie over de ingrediĆ«nten die in het bier van Hertog Jan zitten en kregen we te horen hoe dit brouwproces te werk ging. 


De rondleiding duurde ongeveer een uurtje waarbij we als laatst natuurlijk nog bier konden kopen in Fanshop. Waar ik een van de kratjes, die je hier boven op de foto kunt zien, heb gekocht en 4 verschillende flesjes bier.


Als laatst mochten we een kijkje nemen in het laboratorium van de brouwerij, wat natuurlijk meer onze afdeling was en kregen we nog een muntje waar je nog iets te drinken voor kon kopen in de Hertog Jan proeverij die naast de brouwerij stond. 


Kortom, een leuke en interessant dag met school bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten